Csokilevelek készítése díszítéshez

12240087_1233665673326914_8101250204147892927_n

Előkészítjük a rózsaleveleket: folyó vízben átmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk a vizet.
A csokoládé elkészítése: forraljunk egy lábasban vizet. A minőségi csokoládét törjük össze kisebb darabokra, majd tegyük be egy hőálló edénybe, és a gőz fölött olvasszuk meg, de csak annyira, hogy kb. a fele csokoládé legyen megolvadva, majd a gőzről levéve tovább keverjük addig, míg nem olvad el az összes csoki.
Az előkészített levelek hátulját egy ecset segítségével vékonyan lekenjük a megolvadt csokival, majd szobahőmérsékleten(!) hagyjuk megszáradni a csokit. Ez tarthat akár fél napig is, de ne legyünk türelmetlenek. Hűtőbe vagy fagyasztóba ne tegyük be, mert akkor a csokoládé hőlabilis (termo-labilis) lesz, később megolvadhat a kezünkben, és nehezebb lesz dolgozni vele.
Ha türelmesen kivártuk, hogy a csokoládé megszáradjon, olvasszuk meg a maradék csokoládét a már fenn említett módon, és ecsettel húzzunk rá a levelekre egy újabb, kb. 1 mm csokiréteget. Szobahőmérsékleten(!) hagyjuk megszáradni.
Ha megszáradt, óvatosan lehúzzuk a kis szár segítségével a leveleket a csokiról, s már kész is a csokilevél!