Egy szuper vendégváró ötlet: BACONBE GÖNGYÖLT SPÁRGA MÁRTOGATÓSSAL

12274721_1233661123327369_5770087145803312376_nHOZZÁVALÓK
fehér, vagy zöld spárga
szeletelt bacon
a mártogatóshoz:
1 pohár joghurt (150 g.)
1 szál újhagyma zöldje
kis maréknyi friss kapor
kevés citromlé
só, frissen őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS

A spárgákat a síp alatt megtisztítjuk, a végét ami fás lehet, levágjuk. Baconszelettel spirál alakban betekerjük. Az utolsó hajtást megtűzzük fogpiszkálóval, hogy ne bomoljon ki sütés közben. Fűszerezésre nincs szükség, mert a bacon füstöt, sós íze a sütés közben megízesíti a spárgát. Teflonos tepsibe, vagy sütőtálba sorjázzuk, és 180 fokon az előmelegített sütőben a bacon pirulásáig sütjük.

Ezalatt elkészítjük hozzá a mártogatóst. Újhagymát, kaprot a lehető legapróbbra vágjuk, összekeverjük 1 pohár joghurttal, kevés citromlével, sózzuk borsozzuk.