Fenyőfa habcsók – Ajándéknak és karácsonyfa dísznek is tökéletes

fenyőfa habcsók

Hozzávalók:
4 tojásfehérje
30 dkg porcukor
vaníliaaroma
zöld ételfesték
cukorgyöngy
cukorcsillag

Elkészítés:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot is hozzákeverjük lassan. Amikor már megfelelő állagú, pár csepp ételfestéket és vaníliaaromát is teszünk bele. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és habzsákba töltjük a habot. Fokozatosan kinyomjuk a habot, figyeljünk rá, hogy a fenti résznél már csak kisebb mennyiség szükséges, hogy szép alakja legyen.
A cukorgyöngyökkel megszórjuk, a tetejére cukorcsillagot szórunk. 130 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt kiszárítjuk, majd lekapcsoljuk a sütőt és még további 10 percen át bent pihentetjük.

 

Ajándéknak és karácsonyfa dísznek is tökéletes!