Gránátalma egyszerű pucolása, felhasználása

Sokan megküzdenek a gránátalma pucolásával, legalábbis eddig biztosan, mostantól viszont megtanítunk gránátalmát pucolni.

A gránátalmát szokás szupertápláléknak is nevezni, hiszen antioxidáns anyagai miatt valóban nagyon egészséges, szabadgyökfogó hatása révén nemcsak rákellenes táplálék, de a bőrnek is nagyon jót tesz.A gránátalmában található B1- és B3-vitamin, C-vitamin, kalcium, foszfor és ellaginsav is.

 

gránátalma

Abban az esetben ha nem szeretnéd összepiszkolni magad, amikor gránátalmát pucolsz, íme a tippünk:

– vágd le egy késsel a gránátalma tetejét
– majd vágd be a gránátalmát, akárcsak a narancs héját
– egy tál hideg vízbe tarts a gránátalmát 5-10 percig
– majd kézzel hántsd le a kérgét

Az édes és savanyú termésűek levének keverékéből — vízzel vagy ásványvízzel hígítva — kellemes üdítő ital készíthető.

Fogyasztható nyersen vagy levét kifacsarva, joghurtba, müzlibe szórva, de semmiképp se főzzük!

Ezen kívül gyümölcsfagylaltok, likőrök, szirupok, lekvárok és sűrítmények is készíthetők belőle, sőt bornak és ecetnek is kiválóan alkalmas.