Ínycsiklandó kaviárkrém

A kaviárról általában az a képzet, hogy csak a jómódúak engedhetik meg maguknak, pedig gazdaságosan is felhasználható – készíthetünk belőle kaviárkrémet! Apró szemű, piros és fekete dán kaviárt használhatunk hozzá – ez szinte minden nagyobb élelmiszerboltban kapható.
Kaviárkrém

Hozzávalók

1 kis dobozos tejföl (20%)

1 közepes vöröshagyma apróra vágva

kevés só

1 citrom megmosva, felszeletelve

1-3 teáskanál kaviár (ízlés szerint)

újhagyma vagy snidling apróra vágva (díszítésnek)

szeletelt friss bagett vagy kifliszeletek (piríthatjuk is)

Elkészítés

Öntsük egy kisebb tálba a tejfölt. A hagymát vágjuk apróra, majd keverjük el a tejfölben. Ízesítsük sóval, végül keverjük el benne a kaviárt. A kaviárkrémet gazdagon kenjük a szeletelt bagettre vagy a szeletelt kiflire, a krémre helyezzünk egy vékonyra szeletelt citromot és díszítsük snidlinggel, újhagymával. Kiadós és finom.