Készíts pisztáciás, vörös áfonyás fehér csokit!

Annyira finom, hogy érdemes belőle rögtön két adagot elkészíteni. A fehér csoki tejszínes, az áfonya finoman kesernyés és a pisztácia kissé sós íze gyönyörű harmóniát teremtve áll össze ebben a krémes csokiban.

fehércsoki
Amire szükséged lesz:
1 csésze fehér csoki
1/2 csésze héj nélküli pisztácia
1/2 csésze szárított vörös áfonya
sütőpapír

Bélelj ki sütőpapírral egy kisebb sütőt vagy lapos tálat. Lassú tűzön olvaszd fel a csokoládét – alacsony fokozaton a mikróban is megteheted -, ha megolvadt, vedd le a tűzről, majd kevergesd amíg egy kissé meghűl. Ha már nem gőzölög, keverd bele az áfonyát és a pisztáciát, majd folyamatos kevergetés mellett finoman öntsd a tepsibe, és egyengesd el, attól függően, milyen széles csokit szeretnél. Tedd a hűtőszekrénybe, várj legalább minimum 1 órát – de jót tesz neki, ha még tovább hűl -, majd vedd ki hűtőből, és éles késsel vágd kisebb darabokra. Tedd patyolattiszta, zárható üvegtartóba, és tárold a hűtőben.