KÖRTE SZELLEMEK HALLOWEENRE

A sok édesség és rágcsálnivaló mellé készíthetünk egy gyümölcsös édességet is a Halloween bulira. Ez a körte szellemke inkább aranyos, mint ijesztő, biztos, hogy nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek kedvence is lesz.

körte desszert
4 érett körte, hámozva (szárát hagyd rajta)
3 dl almalé
őrölt fahéj
aszalt áfonya (ez lesz a szellem szeme)
napraforgómag (ez lesz a szellem foga)
2 dl gránátalma leve (ez lesz a “vér”)

Öntsd egy serpenyőbe az almalevet, keverd el benne a fahéjat, tedd bele a hámozott körtéket és fedd le. Párold körülbelül 20 percig, amíg a körte megpuhul. Vedd ki a körtéket a léből és tedd félre.
A maradék levet alacsony lángon főzd még kb 5-10 percig, vagy amíg be nem sűrűsödik.
Közben a gránátalmalevet is főzd egy másik serpenyőben, míg szirupossá nem válik.
Egy kis tányérra szedj egy kevés sűrű almalevet, erre tedd a körtét. Kissé vágd le a körték alját, hogy megálljanak a “lábukon”. Készíts a szellemnek szemet az áfonyából, ehhez először készíts 1-1 lukat egy fogpiszkálóval, illetve készítsd el a fotó szerint napraforgómagokból a száját.
Végül a gránátalmaléből keveset csurgassa szájába és kicsit az almalébe is, így igazán ijesztő, ehető szellemekkel nyűgözheted le a vendégeidet.