Mézes-diós sült alma

Elképzelni sem lehet jobb desszertet a téli zimankós napokra, mint a sült almát. Ez az ízletes csemege nagyon egyszerűen elkészíthető, nem beszélve arról, hogy közben milyen mennyi illatok terjengenek a levegőben. Nem fogsz benne csalódni!

 

 

Walnut-Stuffed-Baked-Apples-2

 

Hozzávalók

6 nagy meghámozott, felezett kimagozott alma

10 dkg  durvára vágott dió

2-3 evőkanál mazsola

6 evőkanál méz

1 teáskanál fahéj

rum

 

 

Elkészítés

Fél óra alatt elkészíthető. Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokra.  Az almák felső negyedét vágjuk le és a belső részét kiskanállal vagy karalábévájóval vájjuk ki, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Keverjük össze a diót, a mazsolát, a mézet, a rumot és a fahéjat. A masszát kanalazzuk az almák közepére. Süssük 25-30 percig, amíg nem kezdenek el fonnyadni.