Szuper vendégváró ötlet: Toast muffin sajttal, sonkával töltve

Toast muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:
12 vékony szeletekre vágott Toast kenyér
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
50 g kockára vágott sonka
50 g gouda sajt
3 tojás
200 ml tej
só, bors
petrezselyem a díszítéshez
vaj a forma kikenéséhez
muffin sütőforma

Elkésztítés:
Minden szelet kenyérből vágjunk ki akkora kör alakot, amekkorát csak tudunk.
Vajazzuk ki a muffin formát, és helyezzük bele a kör alakú kenyérszeleteket, jól nyomkodjuk le.
Pucoljuk meg a hagymát, vágjuk apróra.
Melegítsük fel serpenyőben az olajat, és 2-3 perc alatt pirítsuk meg rajta a hagymát. Adjuk hozzá a kockára vágott sonkát, pirítsuk át a hagymával. Tegyük a muffin formába tett kenyerekre.
Reszeljük le a sajtot. Habverő segítségével verjük habosra a tojásokat, ízesítsük sóval, borssal, majd adjuk hozzá a tejet. Töltsük a pirított hagymás sonkára egyenletesen elosztva, majd szórjuk meg sajttal.
Süssük előmelegített sütőben 200 °C fokon, amíg arany barnára pirul. Ez körülbelül 20 perc.
Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit kihűlni, és emeljük ki óvatosan a formából.
Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott, friss petrezselyemmel.