Csarnoki Anti kedvence: Füstös csirkepaprikás Juhtúrós, császárszalonnás sztrapacska

Jesse James kedvenc disznója bevégezte földi pályafutását, így húsos zsírját csíkokra szeljük, és az olajon üvegesre pirítjuk.
A hagymát megfonnyasztjuk, mint kikötözött banditát a tűző napon, majd pirospaprikát szórunk rá, hogy még tüzesebb színt kapjon.
A csirkeapródokat beterelve a fazékba 2 dl vízben megúsztatjuk. Sózzuk, majd felkarikázott paradicsommal és a paprikával megbolondítjuk. Fedő alatt készre főzzük.
Eközben a tejföllel elkevert liszthez a léből kimerünk annyit, hogy csomómentesre és hígra tudjuk dolgozni. Ha megpuhult a csirkemell, hozzákeverjük a tejfölös-habarást, óvatosan összekeverjük és felforraljuk.
Felteszünk vizet. Megnyúzzuk a krumplit, kislyukú reszelőn lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a lisztet, és ha szükséges, egy kis vizet. Ezt jól elkeverjük.
Ha felforrt a vizünk, nem öntjük rá a kopaszra, hanem teszünk bele 1 ek sót, és kiszaggatjuk a tésztát. Ha kész, lecsepegtetjük, majd juhtúróval és pirított szalonnával megsarkantyúzzuk, mint Jesse James a lovát.Jó étvágyat hozzá! Fogyasztása ajánlott holtfáradtan, sajgó fenékkel a tábortűz mellett ülve, szigorúan pukkadásig lapátolva!

teletal_ihm_prospektus_v045

Hozzávalók:
• 50 dkg csirkemell filé
• 2 nagy db vöröshagyma
• 1 nagy db paradicsom
• 1 db paprika
• 2 teáskanál fűszerpaprika
• bors ízlés szerint
• 1 ek napraforgó olaj
• 6 dl tejföl
• 2 púpozott ek finomliszt
• 1 dl víz
• 10 dkg csemege szalonna
• 25 dkg finomliszt
• 50 dkg burgonya
• 1 db tojás
• 1 teáskanál só
• víz
• juhtúró 20 dkg
• császárszalonna 20 dkg