Cukormázzal való díszítés fortélyai
A cukormázdíszes aprósütemények nem csak finom harapnivalók, de az asztalon látványnak is gyönyörűek. Az omlós tésztából készült, cukormázzal beborított finomságok minden baráti és családi összejövetel hangulatos kiegészítői.
A cukormázas sütik elkészítése sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk – csupán a cukormázzal való bevonás három fő módjával kell hozzá tisztában lennünk. Ezek a következők: a körvonal megrajzolása, a körbezárt felület kitöltése és a pöttyözés.
Az ezzel a technikával felvitt cukormáz nem folyik el, ráadásul a sütit mutatóssá teszi. Nagyobb sütemények kontúrját is meg lehet így rajzolni. Ezzel a módszerrel igazán különleges díszítéseket készíthetünk.
Cukormáz ajánlott állaga: Közepesen sűrű
Kitöltés:
Miután körberajzoltuk a sütemény szélét, az egész felületet kitölthetjük cukormázzal. Mivel ez az anyag meglehetősen folyós, végeredményként sima felületet kapunk.
Cukormáz ajánlott állaga: Híg
Pöttyökkel díszítjük a megszáradt cukormáz tetejét, a csücsköket kanállal simítjuk el.
Cukormáz ajánlott állaga: Nagyon sűrű
Klasszikus cukormáz készítése