Cukormázzal való díszítés fortélyai

d1362b655380e7202bf2862bb8e153b1A cukormázdíszes aprósütemények nem csak finom harapnivalók, de az asztalon látványnak is gyönyörűek. Az omlós tésztából készült, cukormázzal beborított finomságok minden baráti és családi összejövetel hangulatos kiegészítői.

A cukormázas sütik elkészítése sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk – csupán a cukormázzal való bevonás három fő módjával kell hozzá tisztában lennünk. Ezek a következők: a körvonal megrajzolása, a körbezárt felület kitöltése és a pöttyözés.

132404415574490A körvonal megrajzolása:

Az ezzel a technikával felvitt cukormáz nem folyik el, ráadásul a sütit mutatóssá teszi. Nagyobb sütemények kontúrját is meg lehet így rajzolni. Ezzel a módszerrel igazán különleges díszítéseket készíthetünk.

Cukormáz ajánlott állaga: Közepesen sűrű

Kitöltés:

Miután körberajzoltuk a sütemény szélét, az egész felületet kitölthetjük cukormázzal. Mivel ez az anyag meglehetősen folyós, végeredményként sima felületet kapunk.

Cukormáz ajánlott állaga: Híg

il_570xN.194609533Pöttyözés:

Pöttyökkel díszítjük a megszáradt cukormáz tetejét, a csücsköket kanállal simítjuk el.

Cukormáz ajánlott állaga: Nagyon sűrű

Klasszikus cukormáz készítése