Piskóta – alaprecept

Hozzávalók 23 cm-es tortaformához:

6 egész tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
1/4 teáskanál vanília kivonat
1 evőkanál napraforgó olaj

italian sponge cake -4

 

Elkészítés:

1.  Válasszuk szét a tojásokat, külön tálba a sárgáját, külön tálba a fehérjét.
2. A tojások sárgáját keverjük habosra (fehéredésig) a 6 evőkanál. kristálycukorral, majd adjuk hozzá az 1 evőkanál olajat.
3. Verjük fel a tojások fehérjét kemény habbá, majd a habot apránként adjuk hozzá a tojások sárgájához.
4. Végül forgassuk hozzá a lisztet, óvatosan keverve, hogy a hab ne törjön össze.
5. Sütőpapírral bélelt (csak alul, oldalán nem, azt a végén, ha kihűlt éles késsel körbe vágjuk) torta formába öntsük bele a piskóta tésztát, majd 175 C-ra előmelegített sütőbe toljuk és 20-25 perc alatt készre sütjük. Hűtőrácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni.