Vadnyúl comb vadasan

Hozzávalók:

  • rabbit-dijon1 kg nyúlcomb
  • 10 dkg zsír
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 db citrom
  • babérlevél
  • őrölt bors
  • szerecsendió

Elkészítése:

Egy nagy serpenyőben zsírt forrósítunk, beletesszük a nyúlcombokat, a hagymát és a fokhagymát, és közepes lángon addig pirítjuk, míg a hús szép aranybarna szít kap. Hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret,  egy-két babérlevelet, néhány szem egész borsot, szerecsendiót, sót, 3 dkg mustárt, a bort és felöntjük alaplével. 

Lassú tűzön főzzük.

Amikor a hús megpuhult kiemeljük a fazékból, és félretesszük. Kivesszük a babérlevelet is, a levest pedig áttörjük, és tovább főzzük.  A mártásba mustárt teszünk, és meglocsoljuk fehérborral. Összeforraljuk, majd lisztből, tejfölből, és egy kevés vízből készített habarással sűrítjük. Pár csepp citromlével pikánssá tesszük. Amikor a mártás kész, a húst visszarakjuk és együtt tálaljuk. Körítésként zsemle- vagy burgonyagombócot tálalunk.