PISZTÁCIÁS BROKKOLIKRÉMES TÉSZTA

A hasonló színű alapanyagok általában jól illenek egymáshoz. Ez bejött a brokkoli és a pisztácia esetében is, amikor valami húsmentes gyors ebédet akartam készíteni. A brokkoli nagyon egészséges, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ráadásul alacsony kalóriatartalmú.

Gyermelyi DiVita tésztával fogyasztottam, mert fehérjében, élelmi rostban gazdag és csökkentett szénhidráttartalmú.

1463205112_600x500Hozzávalók (2 adag):

1 kisebb fej brokkoli

100 g Gyermelyi DiVita szarvacska tészta

15 pucolt, sós pisztácia

60 g tejföl (12%-os)

frissen őrölt színes bors

szerecsendió

20 g light füstölt sajt

Elkészítés:

1. A brokkolit rózsáira szedjük, megtisztítjuk és megmossuk. Sós vízben teljesen puhára főzzük, úgy hogy kb. félidőben kiszedünk belőle néhány kisebb darabot, melyek még roppanósak. Ezeket nem fogjuk pépesíteni, ezeket félretesszük.

2. A megfőtt brokkolit kiszedjük és ugyanabban a vízben megfőzhetjük a tésztát is al dente állagúra.

3. A pisztáciát egy keverőgépbe tesszük és lisztes állagúra őröljük. Hozzáadjuk a puhára főzött brokkolit és ezzel együtt pépesítjük. Kiöntjük egy tálba és ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Majd hozzákeverjük a sajt felét és a tejfölt is.

Az így kapott brokkolikrémet tálalásnál felmelegítjük és ráhalmozzuk a kifőtt tésztára. A tetejére tesszük a roppanósra főzött brokkolit, megszórjuk reszelt füstölt sajttal és még egy kevés frissen őrölt színes borssal is.

1463205115_600x500

1 adag (173 g) tartalmaz:

Energia: 309 kcal

Fehérje: 19 g

Szénhidrát: 25 g

Zsír: 11 g

 

Szerző: Földi Rita