5 ÉRV A NYÁRI DIÉTA MELLETT, EZÉRT DIÉTÁZZ NYÁRON!

article_200xÁltalában nem nyáron, hanem nyárra szeretnénk lefogyni. Életmódváltás nélkül viszont ez nehezen megy. Az életmódváltás pedig nem ér véget tavasszal, igazán csak nyáron kezdődik el. Ilyenkor sokkal könnyebben betarthatóak a diétás elvek. 5 pontba szedtem, hogy mire tudsz jobban ügyelni, ha nyáron diétázol.

1. A megfelelő folyadékfogyasztás jobban kivitelezhető

Napi 2-3 liter folyadékra szüksége lehet a szervezetednek, de nyáron talán még többre is. A hőség miatt pedig könnyebben lecsúszik ez a mennyiség. Hűts be szénsavmentes ásványvizet és csavarj bele egy kevés citromot vagy lime-ot, mely nem csak frissítő hatású lesz, hanem segíti a zsírégetést is. (Erről bővebben olvashatsz a könyvemben.)

Kerüld a cukros és alkoholos üdítőket! A gyümölcslevek kalóriatartalmára pedig ügyelj ilyenkor is!

 

1466197570_600x500

2. A fehérje és zöldség kombináció egyszerűen megoldható a grillrácson

Ha alacsony kalóriatartalmú étkezéseket szeretnél, akkor a legjobb kombináció a fehérje és a zöldség. Ez nyáron, a grill szezonban könnyebben megvalósítható, ráadásul a grillrácson kevesebb zsiradék felhasználásával is ízletes ételeket készíthetsz.

1466197833_600x500

Használj szárnyasokat vagy halat, és pácolj natúr joghurttal valamint citrusfélékkel is! Példának ajánlom a Citromos-gyömbéres joghurtban pácolt sült csirkemell csíkok grillezett cukkinivel receptemet, de a lehetőségek tárháza nagyon széles. Használj hozzá friss fűszernövényeket is!

3. Jobban esnek a friss zöldségek és a belőlük készült saláták

A nyári meleg miatt kerüljük a nehéz ételeket, így hamarabb meg fogunk kívánni egy könnyű salátát vagy valamilyen friss zöldséget. Ezekből bátran fogyaszthatunk, hiszen a legtöbb zöldség nagyon alacsony kalóriatartalmú.

1466197835_600x500

Nálam idén nyáron is a kapros-joghurtos uborkasaláta lesz a kedvenc. Ez nagyon jól illik a grillezett húsokhoz és a halakhoz is.

4. Könnyebben kimozdulunk és rávesszük magunkat a testedzésre

Biciklizés a Balaton körül? Hosszú esti séták a nyaralás alatt is? Úszás, vagy csak egy laza vízibiciklizés? Nyáron ez is könnyebb. Észre sem vesszük és a nyaralás ideje alatt is több száz kalóriát égethetünk el úgy, hogy közben szórakozunk is.

1466197767_600x500

Ebben a cikkemben számos balatoni sportos programot találtok.

5. Ha nyár, akkor napsütés, ha napsütés, akkor jókedv

Sajnos, az időjárás a legtöbbünk hangulatára hatással van. A hangulatingadozások pedig könnyen a diéta megszegéséhez vezethetnek. Nyáron viszont több esély van a napsütéses jókedv előidézésére, így a diétánk sem lesz veszélyben.

Remélem, ezzel az öt ponttal sikerült rávilágítanom arra, hogy a lehető legjobb idő van ahhoz, hogy nekiálljunk az életmódváltásnak.

1466197836_600x500

Ha van egy célod, akkor felejtsd el a halogatást. Kezdd el a megvalósítását ott, ahol vagy, ahol éppen tartasz. Nem fog eljönni a tökéletes pillanat az elkezdésre, MOST kell elindulnod! A nyár nagyon jó alkalom erre. Ha segítség kell az indulásban, akkor az Enni és Fogyni című könyvem neked való. Lapozz bele itt.

Szerző: Földi Rita