Kókuszos-málnás álom

A nagymamám kertjében sokféle finom gyümölcs megtalálható, közülük a kedvencem a málna. Learattam egy-két bokrot és közben azon gondolkodtam, hogy milyen süti készüljön belőle. Van nekem egy nagyon szeretett alapanyagom, ez pedig a kókusz. A fejemben nagyszerűen passzolt a málnával, így hát megszületett ez a süti recept. Igazi frissítő desszert, ami nem túl édes, de annál krémesebb. Utólag világossá vált, hogy ez a két íz, nemcsak a gondolataimban alkot kiváló párost, hanem a valóságban is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a látogatóba érkezett vendégek sűrű dicsérete és az, hogy azonnal elkérték a receptjét.

2016-06-27_10.02.46Hozzávalók a tésztához:

3 tojás
15 dkg cukor
1 dl olaj
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg liszt
0,5 cs sütőpor (7 gr)
0,5 dl tej

Hozzávalók a krémhez:

2 dl habtejszín
1,5 cs Expressz Zselatin
25 dkg mascarpone
7 dkg porcukor
20 dkg málna
150 gr natúr joghurt

+ málnaszemek a tetejére

Elkészítése:

1. Először a tésztának állunk neki, ehhez egy keverőtálba mérjük a cukrot, a tojásokat és az olajat, majd habosra keverjük, utána hozzáadjuk a kókuszt és a sütőporral elkevert lisztet és a kevés tejet.

2. Én 10 cm átmérőjű minipite sütőformába (természetesen bármilyen forma megfelel, csak a képzelet szab határt) töltöttem 1/3-ig a tésztát, amit előtte kivajaztam és kiliszteztem. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 13-15 perc alatt készre sütjük. Félretesszük hűlni.

3. A krémhez egy tálba öntjük a tejszínt és félig felverjük, ekkor hozzáadjuk az expressz zselatint és kemény krémmé verjük. Fokozatosan belekeverjük a málnát, majd miután eldolgoztuk, mehet bele a porcukor és a mascarpone. Betesszük egy fél órára a hűtőbe, majd közvetlenül mielőtt a tésztára töltenénk belekeverjük a joghurtot. Utána habzsákba töltjük és a tészta tetejére nyomjuk. A tetejére málnaszemeket potyogtatunk. Hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

Szerző: Harcos Csilla
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Harcos Csilla receptjei
Saját weboldala: hhttp://etkek-vetkek.blogspot.hu