Málnás-mandulás brownie

Ez a süti pont olyan, mint amilyennek látszik. ?
Roppanós mandula, üde málna, intenzív csoki, a trió ízei azonban tökéletesen harmonizálnak egymással.
Ha diétát fontolgatsz, akkor csak másnap kezdd el, miután megsütötted… ?

malnas-mandulas_brownie

Hozzávalók:
20 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor
3 tojás
20 dkg étcsoki
1 e.k kakaó
150 gr liszt
10 dkg durvára darált mandula
30 dkg málna

Elkészítés:
1. A csokit egy keverőtálban gőz fölött megolvasztjuk, majd amíg elkészítjük a tésztát, félretesszük.
2. Egy másik tálban robotgép segítségével kikeverjük a vajat, a cukrot, a tojásokat, a kakaóport és a lisztet. A málna 1/3-át lepürésítjük és hozzákeverjük a tésztához az olvasztott csokival együtt.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. A tetejét megszórjuk a durvára darált mandulával és belepotyogtatjuk a málnaszemeket. Én ehhez az alapanyag mennyiséghez a 20×30-as tepsit használom.
4. 180 fokra előmelegített sütőben pontosan 18 perc alatt készre sütjük.
5. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, ne mozgassuk, mert forrón elég lágy a tésztája.

+1 tipp: Ha mirelit málnával dolgozunk, akkor kiolvasztás után hempergessük meg a málnaszemeket a darált mandulában, így a málna nem áztatja el a süteményt.

Jó étvágyat!

 

Szerző: Harcos Csilla
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Harcos Csilla receptjei
Saját weboldala: hhttp://etkek-vetkek.blogspot.hu