ZSÁLYÁS-MUSTÁROS SÜLT CSIRKESZÁRNY

Miért szeretjük a zsályát?

A zsálya nemcsak fűszernövény, hanem valódi gyógynövény is. Főzetét izzadás csökkentésére, a tejelválasztás elapasztására, valamint szédülés, depresszió, menstruációs rendellenességek és a belső szervek zavarainak enyhítésére javasolják. A zsálya segíti a zsíros ételek emésztését.

A konyhában bátran használjuk húsételekhez, adhatjuk halhoz, tésztához és burgonyás vagy paradicsomos ételekhez is. Próbáljuk ki ezzel a finom zsályás-mustáros sült csirkeszárny recepttel!

csirkeszarnyak_foldirita

Hozzávalók (2-3 személyre):
6 db csirkeszárny
8 db zsályalevél
3 db fokhagyma
4 ek. mustár
2 ek. olívaolaj

őrölt fekete bors

Elkészítés:
1. A friss zsályaleveleket megmossuk és felaprítjuk. Egy keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a mustárt, az olajat és a fűszereket. Alaposan elkeverjük.
2. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk és enyhén besózzuk. 5 percet állni hagyjuk, majd összekeverjük a páccal.

1-2 órát hűtőben pácoljuk, majd előmelegített sütőben, 180 C fokon ropogósra sütjük úgy, hogy egy dl vizet öntünk alá félidőben. Párolt rizzsel tálaljuk.

 

Szerző: Földi Rita
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Földi Rita receptjei
Saját weboldala: http://www.lifeandtrend.hu