TRIKOLOR PARADICSOMOS-CUKKINIS PENNE MINI MOZZARELLÁVAL

Nemzeti ünnepekre egy villámgyors és nemzeti színű recept.

Az olaszok az év minden napjára tudnak egy jó tészta receptet. Ez most már lassan nálam is így lesz. Ezt a receptet október 23-ára ajánlom. Nem azért, mert annyira magyaros lenne, hanem azért, mert nagyon gyorsan és egyszerűen elkészül és így meg tudunk pihenni egy kicsit ezen a napon, ha már úgyis vasárnapra esik.

Hogy még egyszerűbb és gyorsabb legyen a recept, egyetlen lábosban készítjük el az egészet, így a mosogatással sem megy el olyan sok idő.

parcukkpenn

Hozzávalók (2 adag):
2 adag penne tészta
1 db cukkini
2 db paradicsom
1 db vöröshagyma
4 ek. paradicsompüré (nálam Happy Frucht)
1 ek. olívaolaj
6 db mini mozzarella

őrölt fekete bors
szárított, morzsolt bazsalikom

Elkészítés:
1. Egy kisebb lábosban sós vizet forralunk és al dentére főzzük benne a tésztát. Majd leszűrjük és félre tesszük.
2. A lábosból kiöntjük a vizet, megtöröljük egy papírtörlővel, majd felforrósítjuk benne az olívaolajat. Rátesszük a finomra vágott hagymát, pár percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük és lefedve puhára pároljuk.
3. Ha már puha a cukkini, akkor hozzáöntjük a paradicsompürét és a felkockázott friss paradicsomot is. Ezt csak átforrósítjuk és már kész is.

A kifőzött tésztát keverjük a cukkinis raguhoz, öntsük ki tányérba, és tegyünk a tetejére félbe vágott mini mozzarella golyókat.

 

Szerző: Földi Rita
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Földi Rita receptjei
Saját weboldala: http://www.lifeandtrend.hu