Felhőcske

Kicsit átvariáltam a Zebratorta receptemet és az lett ennek a remek sütinek az alapja. A két réteg a vaníliás narancsos, illetve a kakaós-rumos tésztából áll. Azért lett Felhőcske a neve, mert ez volt az első, ami eszembe jutott a könnyed tejszínnel lazított citrusos túrókrémmel kapcsolatban. Ahogy az általában a receptjeimre jellemző, ez is hamar elkészíthető. Nem mellesleg finom és mutatós édesség. 🙂 Arról nincsenek információim, hogy milyen másnap, mert ez a süti azt már nem élhette meg… 😉

felhocske

Hozzávalók a tésztához:
3 db tojás
13 dkg cukor
10 dkg vaj
18 dkg liszt
0,5 cs sütőpor
1 rúd vanília kikapart magjai
1 narancs reszelt héja+leve
1 e.k rumaroma
2 e.k kakaópor

Hozzávalók a túrókrémhez:
4 dl tejszín
2 cs habfixáló
2 cs vaníliás cukor
25 dkg áttört túró
1 közepes méretű citrom reszelt héja
5 dkg porcukor

Elkészítése:
1. Egy keverőtálba öntjük a cukrot, a tojásokat, a vajat. Robotgép segítségével alaposan elkeverjük. Majd hozzáadjuk és kikeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Ekkor a meglévő tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyikhez hozzáadjuk a narancs reszelt héját és levét, valamint a vaníliarúd kikapart magjait, a másikhoz a rumaromát és a kakaóport. Egy 26 cm-es piteformát kivajazunk és lisztezünk, majd felváltva belekanalazzuk a tésztákat, úgy hogy 1 evőkanállal a kakaós tésztából teszünk, majd rá a vaníliás tésztából kanalazunk egyet, egészen addig, amíg el nem fogy mindkét tészta. 190 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
2. A túrókrémhez egy keverőtálban elkezdjük felverni a tejszínt, majd hozzáadjuk a habfixálóval elkevert vaníliás cukrot és keményre verjük. Utána belekeverjük az áttört túrót, a reszelt citrom héját és a cukrot. Alaposan kikeverjük, majd egy habnyomózsákba töltjük és 20 percre hűtőbe tesszük, hogy könnyen formázható legyen.
Ha kicsit megdermedt, a pite külső részétől kezdve, befelé haladva labdákat nyomunk a túrókrémből, fogyasztásig hűtőben tároljuk.

 

Szerző: Harcos Csilla
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Harcos Csilla receptjei
Saját weboldala: hhttp://etkek-vetkek.blogspot.hu