Epres muffin

Végre itt az eperszezon. Mennyei magyar epret kapni már az útszéli árusoknál és a zöldség-gyümölcs üzletekben is. Ez az alaprecept 10 percen belül kikeverhető, utána már csak azt kell kivárni, amíg megsül… 🙂 Egy fárasztó munkanap végén is bátran álljunk neki és csillapítsuk vele az édesség iránti vágyunkat. 🙂 Egy biztos, megbánni biztosan nem fogjuk! 🙂

epres_muffi

Hozzávalók:
4 db tojás
15 dkg cukor
15 dkg puha vaj
20 dkg liszt
0,5 cs sütőpor
+15 dkg eper

Elkészítés:
1. Egy keverőtálba mérjük a cukrot és a tojásokat. Ehhez adjuk a puha vajat és a robotgép segítségével alaposan elkeverjük. Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és ezzel is eldolgozzuk. Az epret apró kockákra vágjuk és óvatosan (ezt már csak kanállal) a tésztába forgatjuk.
2. A muffinformába papírkapszlit teszünk, majd kb. a 3/4-ig kanalazzuk a tésztát és 190 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat! 🙂

+1 tipp: Langyosan, egy pohár hideg tejjel a legfinomabb! 🙂

 

Szerző: Harcos Csilla
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Harcos Csilla receptjei
Saját weboldala: hhttp://etkek-vetkek.blogspot.hu