Molnár Imre kedvence: Csirkemell aszalt szilvával töltve, sült baconnel és vajas burgonyapürével
Ha délidőben gyomrod hangos revolverdörrenését csillapítanád, kínzó éhségedet imígyen enyhítheted:
Az aszalt szilvát, mint Jassie James a torkát, jól beáztatjuk érett szőlőfürtök bíboros nedvébe, kevés fahéjjal és szegfűszeggel legendássá téve.
Sütés előtt lecsepegtetjük, és a bort felhörpintjük.
A csirkemellekbe banditásan tőrt döfünk, majd egy éles suhintással kettéhasítjuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
A csirkemell vastag felébe éles késsel, no meg jókora kéjjel rést vágunk, majd az aszalt szilvával jól betömve a száját, baconbe tekerjük, hogy a részeg apródok meg ne szökjenek.
A banditákat próbatétel elé állítva, kiolajozott jénaiba sorakoztatjuk, egy kis vízzel és borral nyakon öntve, hogy a sivatagi melegbe ki ne száradjon a torkuk.
200 fokon 20 percig fólia alatt, majd további 35 percig 180 fokon megsütjük.
Vajas burgonyapürével kínozva tálaljuk!
Hozzávalók / 4 adag
50 dkg csirkemell filé
20 dkg aszalt szilva
20 dkg bacon
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
1 dl vörösbor
fahéj, szegfűszeg