Molnár Imre kedvence: Csirkemell aszalt szilvával töltve, sült baconnel és vajas burgonyapürével

Ha délidőben gyomrod hangos revolverdörrenését csillapítanád, kínzó éhségedet imígyen enyhítheted:

Az aszalt szilvát, mint Jassie James a torkát, jól beáztatjuk érett szőlőfürtök bíboros nedvébe, kevés fahéjjal és szegfűszeggel legendássá téve.

Sütés előtt lecsepegtetjük, és a bort felhörpintjük.

A csirkemellekbe banditásan tőrt döfünk, majd egy éles suhintással kettéhasítjuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.

A csirkemell vastag felébe éles késsel, no meg jókora kéjjel rést vágunk, majd az aszalt szilvával jól betömve a száját, baconbe tekerjük, hogy a részeg apródok meg ne szökjenek.

A banditákat próbatétel elé állítva, kiolajozott jénaiba sorakoztatjuk, egy kis vízzel és borral nyakon öntve, hogy a sivatagi melegbe ki ne száradjon a torkuk.

200 fokon 20 percig fólia alatt, majd további 35 percig 180 fokon megsütjük.

Vajas burgonyapürével kínozva tálaljuk!

teletal_ihm_prospektus_v0410

Hozzávalók / 4 adag

50 dkg csirkemell filé

20 dkg aszalt szilva

20 dkg bacon

só ízlés szerint

fekete bors ízlés szerint

1 dl vörösbor

fahéj, szegfűszeg