Klasszikus cukormáz készítése lépésről lépésre

Bemutatjuk a klasszikus cukormáz elkészítésének módját lépésről lépésre haladva.

 

Royal-Icing-Recipe-4Hozzávalók: (Egy 20 cm átmérőjű torta vagy 12 db aprósütemény díszítéséhez)

50 dkg porcukor

2 közepes nagyságú tojás fehérje

egy teáskanál citromlé

 

Elkészítése:

  1. A porcukrot egy tálba szitáljuk.
  2. Hozzáadjuk a tojásfehérjéket, valamint a citromlevet, és összekeverjük.
  3. Ha kézi mixert használunk, alacsony fokozatra állítsuk és a keverést 4-5 percig folytassuk (fakanállal 6-7 perc).
  4. A kész máznak simának és csillogónak kell lennie. Ha túl sűrű a máz, még pár csepp citromlevet adjunk hozzá, és keverjük további 1-2 percig.
  5. A máz akkor van kész, ha már sűrű masszát alkot.

royal-icing-recipe-81

A klasszikus cukormáz állaga

Nagyon sűrű

Kis díszítőelemek, például virágok vagy levelek készítéséhez használható. Ragasztónak is nagyszerű, díszek, illetve süteményrétegek illeszthetők össze néhány cseppjével.

Közepesen sűrű

Cseppenként kevéske vizet adunk a nagyon sűrű cukormázhoz, ily módon hígíthatjuk. Az így kapott máz süteményeken körvonalak és minták megrajzolására alkalmas.

Híg

A nagyon sűrű cukormázhoz kicsivel több vizet adunk, mint a közepesen sűrűhöz, így folyós állagú anyaghoz jutunk. Ezzel könnyedén kitölthetjük majd a körberajzolt mintákat.