Somogyi Kovács Anita dietetikus tanácsai

teletal-web-2007-diet-huSomogyi Kovács Anita magándietetikus vagyok.

Fő területem a táplálkozással befolyásolható betegségek megelőzése, az elhízás, a cukorbetegség és szövődményes problémáinak dietetikai kezelése.

1992-ben végeztem a (az akkori neve szerinti) Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Dietetikai Szakán, Budapesten.

Tagja vagyok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének, a Kardiovasculáris Rehablitációs Társaság – dietetikai szekciójának, a Magyar Sporttudományi Társaság – dietetikai szekciójának, illetve a Magyar Egészségügyi Szakdolgozók Kamarájának.

Továbbá én vezetem a Vállalkozó Dietetikusok Klubját is.

A munkám nagyon fontos számomra, ez a fő hobbim is. Érdekelnek a táplálkozással kapcsolatos szakmai újdonságok, de igen kritikus szemmel nézek bármilyen új csodamódszerre. Különösen azokra a termékekre, módszerekre igaz ez, amik azonnali, de fogyókúrázó, vagy más érdeklődő részéről semmilyen munkát nem igényelnek, ugyanakkor garantált sikert ígérnek. Ha ilyen készítményről hallok, jó dietetikus létemre nyomozásba kezdek, és azonnal ellenőrzőm a valóságot!

Éttermek, magánóvodák részére állítok össze menüket, ezen kívül pedig csoportok részére tartok táplálkozási kurzusokat, ahol a hallgatók elsajátíthatják az egészséges étkezés alapjait, és a népbetegségek, illetve hazánkban gyakran előforduló betegségek étrendi kezelési lehetőségeit.

Magánrendelésemen azokat az érdeklődőket fogadom, akik szeretnének saját, egyéni, azaz testre szabott étrendet, igény szerint pedig akár az érdeklődő saját otthonában, vagy munkahelyén is szívesen dolgozom. Nagyon fontos számomra, hogy pácienseim elégedettetek legyenek munkámmal, és közösen érjük el a célunkat! 12 év eredményeként számos testsúlycsökkentő programot valósítottam meg, a cukorbetegeim állapota javult és a várható szövődmények kialakulásának esélyei és súlyossága egyenes arányban, egészségben mérhető.

Somogyi Kovács Anita
Diplomás dietetikus
Elérhetőségeim:
Telefon: 06-20-778-1549 (szerdánként 8-12 h között)
E-mail: [email protected]

 

Kis segítség a Teletál Ételfutár étlapjáról rendelők számára

Z6 – Cukorbetegek részére:
Ebben az ételsorban cukorbetegek számára szénhidrát tartalmat is feltüntető, cukor és méz felhasználása nélkül készült, mégis ízletes főételeket kínálunk.

Z7 – Vegetáriánus:
Ebben az ételsorban a húsmentesen táplálkozók számára teljes értékű fehérjét is tartalmazó újdonságokat kínálunk, tiszteletben tartva a tej- és tejterméket valamint tojást is fogyasztó vegetáriánusok igényeit.

Z8 – Kismama:
Speciálisan kialakított étrend kismamák részére, különös hangsúlyt fektetve a magas folsav tartalomra. Hiszen a „magzatvédő vitaminnak” is nevezett folsav fontos szerepet játszik a magzat idegrendszerének és szerveinek fejlődésében, s számos más jótékony hatása is van.

Z9 – Tiszta Szívvel:
Az alacsony koleszterin és só tartalmú ételek rendszeres fogyasztása által megelőzhetőek a szív és érrendszeri megbetegedések.

Z10 – Cukormentes édességek:
Ebben az ételsorban olyan desszerteket, süteményeket és tészta ételeket kínálunk, amit cukorbetegek és fogyókúrázók is fogyaszthatnak. Répacukor helyett édesítőszert és fruktózt használunk. A szénhidrát- és energiatartalmat feltüntetjük a tudatos táplálkozás érdekében.