Sütési praktikák

Sütibe való finomságok

  • Ha egy éjszakán át sós vízben áztatjuk a héjas diót, másnap úgy törhetjük fel, hogy épen marad a belseje.
  • Mazsolához reszelt citrom, vagy narancshéját keverjük, és így tároljuk, jobban eláll és finomabb lesz az íze.

12250132_10153440835054807_7267535877328554081_n
Mire jó még a szódabikarbóna?

  • Csempe- és járólap fugaközök tisztításához!
    Szódabikarbónát vízzel elkeverni és fogkefével a fugára kenni, kicsit hagyni, amíg hat a szer és utána felmosni. Nagyon szépen fehérít.
  • A szódabikarbónát elsősorban a függönymosáshoz ajánlom, de minden fehérmosáshoz jó. A mosópor mellé 2 zacskó szódabikarbónát  (20 gramm) kell belekeverni. Ettől minden gyönyörű hófehér lesz.
  • Ha a frottír törölköző már 1-2 mosás után is keménnyé válik és dörzsöli a bőrödet, akkor mosás után be kell locsolni és átvasalni mind a két oldalát és utána jobb lesz, mint új korában! Nincs olyan öblítő, amitől olyan puha lenne!
  • Ha nincs otthon szódabikarbóna, használjunk a sütemény tésztájához 40 %-os rumot: 2 evőkanál rum 1 tasak sütőport (10 gramm szódabikarbónát) helyettesít, ráadásul gazdagabb ízt is ad a sütinek!

Lisztfélék tárolása

  • Vásárolt lisztféléket, gabonapelyheket, rizst, tegyük egy-két napra a mélyhűtőbe, csak ezután helyezzük a tároló helyükre.
  • Ha eképpen járunk el, nagy valószínűséggel nem fog megbogarasodni.