Vadnyúl comb vadasan
Hozzávalók:
- 1 kg nyúlcomb
- 10 dkg zsír
- 1 teáskanál mustár
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db zeller
- 2 db vöröshagyma
- 1 dl fehérbor
- 3 dl tejföl
- 20 dkg liszt
- 1 evőkanál cukor
- 1 db citrom
- só
- babérlevél
- őrölt bors
- szerecsendió
Elkészítése:
Egy nagy serpenyőben zsírt forrósítunk, beletesszük a nyúlcombokat, a hagymát és a fokhagymát, és közepes lángon addig pirítjuk, míg a hús szép aranybarna szít kap. Hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, egy-két babérlevelet, néhány szem egész borsot, szerecsendiót, sót, 3 dkg mustárt, a bort és felöntjük alaplével.
Lassú tűzön főzzük.
Amikor a hús megpuhult kiemeljük a fazékból, és félretesszük. Kivesszük a babérlevelet is, a levest pedig áttörjük, és tovább főzzük. A mártásba mustárt teszünk, és meglocsoljuk fehérborral. Összeforraljuk, majd lisztből, tejfölből, és egy kevés vízből készített habarással sűrítjük. Pár csepp citromlével pikánssá tesszük. Amikor a mártás kész, a húst visszarakjuk és együtt tálaljuk. Körítésként zsemle- vagy burgonyagombócot tálalunk.