Banános minikuglóf

Banános-fehér csokis minikuglóf

minikuglof

A kissé túlérett banán egyik legjobb felhasználási módja, mert ehhez a sütihez, annál jobb, minél puhább a gyümölcs.
A fehér csoki és a banán jó kis párost alkot. Viszonylag kevés hozzávalóból és villámgyorsan összedobható, nem mellesleg egy puha, omlós, szeretni való édesség lesz a végeredmény! Azoknál a gyerekeknél is átment a teszten, akik eredetileg nem is szeretik a banánt… Szóval Anyukák és Nagyikák, gyümölcsöt a gyereknek, ha másképp nem megy, akkor egy kis süti kíséretében!

Hozzávalók:

3 db tojás
15 dkg barna nádcukor
1 szál vaníliarúd kikapart magjai
10 dkg Rama
2 db érett banán
35 dkg liszt
1 cs sütőpor

+10 dkg fehér csoki a tetejére

Elkészítése:

1. A tojásokat, a vaníliarúd kikapart magjaival, a cukorral és a Ramaval robotgéppel habosra verjük, majd hozzáadjuk az előzetesen áttört banánokat. Ezt is alaposan összekeverjük, majd 2-3 adagban hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

2. A tésztát minikuglóf sütőformába kanalazzuk, ha szilikon anyagból van a formánk, akkor nem kell kivajazni és kilisztezni, bármilyen egyéb anyag esetén igen. 180 fokra előmelegített sütőben 12-13 perc alatt készre sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, mert sütőnkénti eltérés lehetséges.

3. Ha kihűlt, akkor gőz felett megolvasztott fehér csokit csurgatunk rá.

Igen, ez tényleg ennyire egyszerű…
Jó étvágyat! 🙂

 

Szerző: Harcos Csilla
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Harcos Csilla receptjei
Saját weboldala: hhttp://etkek-vetkek.blogspot.hu