Szedres-kókuszos madeleine

Egy klasszikus süti új ízekkel töltve – akár lehetne ez is az alcíme ennek a sütinek. 🙂 Elárulok egy kis családi történetet:amikor még Anyukám pocakjában voltam, a szüleim elutaztak egy utolsó “gyerekmentes” kirándulásra az -akkor még- Csehszlovákiába… Ott szerezték be ezeket a kicsi fém sütőformákat. Nemrég mesélte, hogy kisgyerekként a kókuszos volt a kedvencem belőle. Ha már így előkerült ez a számomra kedves emlék, gondoltam sütök egy adaggal belőle, csak én hozzáraktam az egyik kedvenc gyümölcsömet, a szedret. Nagyon finom lett, ezért megosztom Veletek a receptjét. Nagyon figyeljetek, ha Nektek is a régi fém formátok van, akkor alaposan vajazzátok és lisztezzétek ki sütés előtt, mert brutál bele tud ragadni. Ha teflonos vagy szilikon anyagú, akkor természetesen ezt a lépést kihagyhatjátok… 🙂

szedres_kokusz_madelaine

Hozzávalók:
16 dkg olvasztott vaj
4 tojás
14 dkg cukor
12 dkg liszt
10 dkg kókusz
fél cs sütőpor
15 dkg szeder

Elkészítése:
1. Az olvasztott vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a kókuszt és a sütőporral elkevert lisztet.
2. A madeleine formákba töltjük és a végén 2-3 db szedret nyomunk mindegyik tésztába.
3.190 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10-12 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral vagy kókuszreszelékkel meghintve tálaljuk.

 

Szerző: Harcos Csilla
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Harcos Csilla receptjei
Saját weboldala: hhttp://etkek-vetkek.blogspot.hu