Levendulás-citromos keksz

Az egyik kedves barátnőmtől kaptam ezt a kiváló levendulás keksz receptet. Nagyon szépen kiegészíti egymást a levendula és a citrom savanykás íze. Finom, kellemes aromájú harapnivaló, bátran süssünk belőle dupla mennyiséget is, el fog fogyni.

 

w1

Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
13 dkg cukor
1 csapott kk fahéj
3 ek levendulavirág
1 cs Bourbon vaníliás cukor
1 csipet só
2 db tojás
1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítése:

1. Előkészítjük a levendulát. Alaposan megmossuk és megszárítjuk, majd a leveleitől és a szárától leválasztjuk. A virágát késsel apróra szeljük.

2. Egy keverőtálba mérjük a lisztet, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Ebben alaposan elmorzsoljuk a hideg vajat, majd hozzáadjuk a levendulavirágot és a citrom reszelt héját és a levét. Hozzáadjuk a tojásokat és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Kettő gombóccá osztjuk és egyenként fol-packba csomagoljuk henger alakban. Legalább fél órára a fagyasztóba tesszük, hogy könnyen szelhető legyen.

3. A fagyasztóból kivéve 3-4 mm vastag szeleteket vágunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

 

Szerző: Harcos Csilla
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Harcos Csilla receptjei
Saját weboldala: hhttp://etkek-vetkek.blogspot.hu