Ferrero rocher muffin: ennek senki sem tud ellenállni!

Ferrero rocher muffin

Hozzávalók:
110 g vaj
110 g porcukor
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
110 g finomliszt
1 csomag sütőpor
2 ek tej
200 g csokoládé (12 db ferrero rocher bonbon)
200 g mascarpone
100 g nutella

Elkészítés:
Egy éjszakára a bonbonokat a fagyasztóba tesszük. A mascarponét és a mogyorókrémet szobahőmérsékleten tartjuk aznap, amikor el akarjuk készíteni a krémet.
A vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a tojásokkal alaposan elkeverjük.
A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a kakaóporral.
A lisztes keveréket fokozatosan hozzákeverjük a vajas masszához, közben hozzáadagoljuk apránként a tejet.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffinformák lyukaiba muffinpapírokat helyezünk és szétosztjuk a tésztát a 12 lyukban. Egy-egy bonbont nyomunk minden lyukba. Nem baj, ha nem lepi el a tészta, majd köré “nő” ahogyan sül.
A forró sütőben tűpróbáig, – kb 15-20 perc – sütjük a sütiket. A tűpróbánál vigyázzunk, hogy ne a bonbont szúrjuk meg, hiszen az téves eredményre vezethet.
Amíg sül, elkészítjük a krémet: A mascarponéba apránként belekeverjük a mogyorókrémet, majd hűtőbe tesszük.
A kisült cupcakeket rácsra szedjük, és megvárjuk, hogy teljesen lehűljenek.
A krémet habzsákba szedjük és kidekoráljuk a sütik tetejét, ízlés szerint dekorcsokival megszórjuk.