Sós uborka – zacskóban

Néhány óra alatt elkészül, akár csak egy ebédhez való mennyiséget is gyorsan összeállíthatunk ezzel a módszerrel!
A színe élénkebb, mint a kovászos uborkának, és egy kicsivel roppanósabb is, de jellegében mégis azt idézi, a kovászos és a sós-vizes uborka alternatívája.

sós uborka


Hozzávalók
zacskó
1/2 kg uborka
1-2 ág kapor, apróra vágva ( opcionális: borsikafű, cseresznye vagy meggy levél, torma)
1/2 ek só
2-3 gerezd fokhagyma, apróra vágva

Az uborkákat ugyanúgy készítjük elő, mintha kovászolnánk, megmossuk, a nagyobbacskák végeit levágjuk, két oldalról bemetsszük, ha kisebbek akkor fogpiszkálóval/hústűvel kicsit megszurkáljuk.
A hozzávalókat zacskóba tesszük és alaposan összerázzuk. Jól bekötve a zacskó száját min.6-8 órára a hűtőszekrénybe rakjuk.

Ha nem fogy el azonnal, akkor néhány napig még eláll a hűtőszekrényben, csak a szép zöld színe fakul ki.