Zöldség chips – Hogy ami finom az egészséges is legyen!

A legegyszerűbb, legegészségesebb rágcsálnivalók a házi zöldség chipsek. Nincs túl sok macera vele, és nagyon finom ropogósak. Ha néhány szabályt betartasz, akkor igazán ropogós, ízletes lesz a chips.

zöldségcsipsz

Kevésbé leves zöldségeket kell a chipshez használni: édesburgonyát, sárgarépát, céklát, paszternákot, zellert.

Minél vékonyabb, annál hamarabb átsül, és annál ropogósabb lesz. Jobb öregebb zöldséget használni, mert kevesebb a víztartalma.

Melegen letakarni nem szabad, mert akkor megpuhul.

Elkészítés:

  1. A zöldségeket  megmossuk,  megszárítjuk és vékony szeletekre vágjuk (legjobb az uborka gyalu, vagy a zöldség pucoló).
  2. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  3. Szellősen ráterítjük a zöldségeket.
  4. Egy nagyon pici olajjal (max. 1 evőkanál) meglocsoljuk a zöldségeket.
  5. Sütőben 140 fokon kb. 30-40 percig sütjük. Érdemes ránézni, mert van, amelyik előbb sülhet.
  6. Egy tálba szalvétát tetszünk, majd kiszedjük a zöldségeket.
  7. Amikor kissé kihűlt megsózzuk és ízlés szerint fűszerezzük.