Kabai Laci kedvence: Borsos-boros marhatokány, Kolbászos rizs
A marhát lasszóval, no meg egy ügyes mozdulattal befogjuk.
Angolok szalonnáját és a marhahúst egy indián baltát ragadva ceruza vastagságú csíkokra hasítjuk. Zsíron megpirítjuk a szalonkát, és hozzáadjuk az apródokra vágott vöröshagymát. Amikor a vöröshagyma arannyá olvadt, hozzáadjuk a marhahúst, a jól megzúzott fokhagymát, és sót, borsot törünk az orra alá.
Nagy lángon pirítjuk, ha elfőtte levét a hús, felöntjük kevés húsalaplével vagy vízzel. Amikor a hús már majdnem puha, zsírjára pirítjuk, bordélyház módra váratlan fordulttal hozzáadjuk a paradicsompürét, majd ha még nem hörpintettük fel, nyakon öntjük folyékony arannyal.
Táncos lábú városlakóknak ajánljuk, ritmusos country zenére, önfeledt mulatozással egybekötve!
Hozzávalók:
60 dkg marhacomb
15 dkg angolszalonna
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg paradicsompüré
1 dl fehérbor (száraz)
1 ek tejföl (zsíros)
1 ek disznózsír
só, bors
liszt
Garantáltan bendődnek jó cimborái lesznek!