Molnár Imre kedvence: Füstölt csülkös, kolbászos bableves, lilahagymás snidlinges tejföllel

Ha az aranyláz már hatalmába kerített, beáztatjuk a babot egy éjszakára hideg vízbe, majd reggel arannyá mossuk.
Egy magas fazékba főni tesszük banditák tisztára masszírozott, füstössé pofozott csülkét, a hagymát, egy összekötözött petrezselyem csomagot, fokhagymát, babérlevelet, borsot, annyi vízben, hogy fulladásig lepje! Kb. egy-másfél óra elteltével jöhet az arannyá mosott bab, közben a vizet folyamatosan pótoljuk, ha elfőtt volna.
Fél óra múlva belehajítjuk a répákat és a karikára vágott kolbászt, mint cowboy az elhasznált lócipőt a fabotra. Ha minden hozzávaló megpuhult, kimenekítjük belőle a hagymát és a petrezselyem csomót.
Tüzes karikákra szeljük a kolbászt, a leveshez adjuk, besűrítjük lisztből, pirospaprikából és olajból készült rántással. Mint kincsvadászok a bányában drágakő után kutatva, egyet alárottyantunk.
Elkészült a levesünk, tálaláskor megsarkantyúzzuk lilahagymás snidlinges tejföllel!
Vérbeli cowboyoknak ajánljuk, feneketlen hordóba töltve!

teletal_ihm_prospektus_v0410

Hozzávalók:
25 dkg fejtett bab
20 dkg füstölt sertéscsülök
15 dkg kolbász
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
4 ek napraforgó olaj
1 ek fűszerpaprika
1 csokor petrezselyem
4 db babérlevél
2 evőkanál finomliszt