Uszkó Laci kedvence: Tejfölös házi rakott burgonya baconnel is rétegezve
Ha hív a kaland szava: felfedezők mannáját vízzel alaposan tisztára dögönyözzük, majd héjában forró vízbe dobjuk, így puhítjuk.
Még melegen lenyúzzuk a bőrét, kínjában hagyjuk kihűlni, majd felkarikázzuk.
A kolbászt felkarikázzuk, a tojást keményre főzzük, levetkőztetjük.
A tejfölt megsózzuk, a bicskánk helyett fokhagymát, szerecsendiót és borsot törünk bele.
A banditákat próbatétel elé állítva, egy kiolajozott jénaiba rétegezzük: először lefektetjük a krumpli szeleteket, bekenjük tejföllel, majd ráhalmozzuk a kolbász, a tojás és a bacon felét.
Ezután jöhet ismét egy adag krumpli, rá a tejföl, majd arra érkezhet a maradék bacon.
Sütőbe tesszük egy jó másfél órára, hogy minden összetevő szépen megsüljön.
Jó étvágyat hozzá! Az ördög jobb és bal kezével belapátoljuk!
Hozzávalók:
1 kg krumpli
20 dkg bacon
25 dkg füstölt kolbász
6 tojás
5 dl tejföl
5 dkg olíva olaj
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál szerecsendió
1 nagy fej hagyma
só, bors