Torta bevonása fondanttal

gal-cake-fondant2-jpg1. Lépés:

A tortánkat vonjuk be egyenletesen vajkrémmel. Nem kell túl vastagon, de szükséges legalább egy vékony réteg a fondant alá, amivel a fondantot rögzítjük a tortához.

2. Lépés:

gal-cake-fondant3-jpgNyújtsuk ki 2-3 mm vastagra a fondantot egy előtte porcukorral vagy keményítővel meghintett felületen. Mi erre leginkább egy szilikon nyújtólapot ajánlunk. mely előre be van méretezve (koncentrikus körök és négyzetrács segít a megfelelő méretre nyújtásban), így láthatjuk, hogy mekkorára kell nyújtsuk a fondantot, hogy biztosan elég nagy legyen a torta befedésére.

gal-cake-fondant4-jpg3. Lépés:

fondant nyújtóra tekerve helyezzük rá a tortára a fondantot nagyon óvatosan, vigyázva, hogy nehogy elszakadjon.

gal-cake-fondant5-jpg4. Lépés:

Körbe vágjuk a fondantot a torta mentén.

gal-cake-fondant6-jpg5. Lépés:

Kész a torta a további díszítéshez.

1a3ad8ecfc3e60d6fd0a180746121fd8Fondant színezése

Amikor egy torta vagy sütemény elkészítését tervezzük, gondoljuk át, milyen színekkel szeretnénk azt díszíteni. 

1. Lépés:

A fondant színezéséhez vegyünk egy fogpiszkálót, annak a végét mártsuk bele az ételszínezőnkbe, és egy kisebb mennyiséget kivéve, a fogpiszkálón található színt vigyük rá a krémre.

2. Lépés:

A fondantot alaposan gyúrjuk át, egészen addig míg homogén színe nem lesz. Szükség esetén addig ismételjük meg a folyamatot, amíg a kellő árnyalatot el nem érjük. (Minél élénkebb színt szeretnénk, annál több ételszínezőre lesz szükségünk.)

Fontos (!),  hogy ha egy egész tortát szeretnénk egy színnel borítani, akkor kellő mennyiségű fondantot színezzük be, mert ha a fondant kevésnek bizonyul, akkor nehéz lesz újra eltalálni a már kevert színárnyalatot.