Különleges palacsinta szódabikarbónával

Tégy szó­da­bi­kar­bó­nát a pa­la­csin­ta­tész­tába és olyan iz­gal­mas pa­la­csin­tád lesz, mint még soha! Imádni fogod, mert vic­ce­sen néz ki, rá­adá­sul így sok­kal egész­sé­ge­sebb!
8064cc6bed627bc59508ebf33e0d8463b5963f90
Lyukacsos-szivacsos állapota miatt sokkal könnyebb a tésztája, mint amit megszoktunk. Mondhatjuk kímélő desszertnek is, hiszen a szódabikarbóna tartalma miatt így rengeteg bikarbonátot viszel a szervezetedbe – ez az ion pedig lúgos kémhatásával segít megelőzni a szervezet elsavasodását! Lássuk akkor a receptet:

Lyukas palacsinta

Hozzávalók:
– 1 pohár liszt
– 3 dl natúr joghurt
– 1 tojás
– 1 ek. cukor
– 1/2 tk. szódabikarbóna
– csipet só
– 1 ek. olaj
– 1 dl forró víz

Így készítsd:

1. A lisztet, a joghurtot, a tojást, a cukrot és a sót keverd simára. Fontos, hogy a massza tényleg csomómentes legyen!
2. Forrásban lévő vízben keverd el a szódabikarbónát és keverd az alaphoz. Jól dolgozd össze, krémes állagú palacsintatésztát kell kapnod.
3. Tedd félre a palacsintatésztát, 10 percig hagyd pihenni.
4. Keverd el az olajat a tésztában.
5. Jól felforrósított és olajjal átkent serpenyőben süsd ki a lyukas palacsintákat!

TIPP: Ha kihagyod a cukrot a tésztából, sós tölteléket is tehetsz a lyukas palacsintába. Igazán finom a fetás-spenótos vagy a gombás-húsos változat is.