Különleges palacsinta szódabikarbónával
Tégy szódabikarbónát a palacsintatésztába és olyan izgalmas palacsintád lesz, mint még soha! Imádni fogod, mert viccesen néz ki, ráadásul így sokkal egészségesebb!
Lyukacsos-szivacsos állapota miatt sokkal könnyebb a tésztája, mint amit megszoktunk. Mondhatjuk kímélő desszertnek is, hiszen a szódabikarbóna tartalma miatt így rengeteg bikarbonátot viszel a szervezetedbe – ez az ion pedig lúgos kémhatásával segít megelőzni a szervezet elsavasodását! Lássuk akkor a receptet:
Lyukas palacsinta
Hozzávalók:
– 1 pohár liszt
– 3 dl natúr joghurt
– 1 tojás
– 1 ek. cukor
– 1/2 tk. szódabikarbóna
– csipet só
– 1 ek. olaj
– 1 dl forró víz
Így készítsd:
1. A lisztet, a joghurtot, a tojást, a cukrot és a sót keverd simára. Fontos, hogy a massza tényleg csomómentes legyen!
2. Forrásban lévő vízben keverd el a szódabikarbónát és keverd az alaphoz. Jól dolgozd össze, krémes állagú palacsintatésztát kell kapnod.
3. Tedd félre a palacsintatésztát, 10 percig hagyd pihenni.
4. Keverd el az olajat a tésztában.
5. Jól felforrósított és olajjal átkent serpenyőben süsd ki a lyukas palacsintákat!
TIPP: Ha kihagyod a cukrot a tésztából, sós tölteléket is tehetsz a lyukas palacsintába. Igazán finom a fetás-spenótos vagy a gombás-húsos változat is.