Tortadíszítés fortélyai

 

whitedersserttable_blog_image_landscapeA tortát morzsátlanítani kell mielőtt a végleges vajkrémet rákennénk, (amit úgy hívnak crumb coat) és azt jelenti hogy, vékonyan bekenjük a tortát, hogy a morzsát kívülről megkösse a krém és ne keveredjen a külső vajkrémbe. Ez különösen akkor fontos, amikor a torta színe nagyon sötét, a vajkrém viszont világos ezért minden szem morzsa meglátszódna. Miután bekentük vékonyan, hagyjuk szikkadni egy kicsit, be is tehetjük a hűtőbe egy kevés időre, és ezután sokkal könnyebb felkenni rá a második réteget.

lemoncakeAmikor vajkrémet használunk a bevonathoz, akkor nagyon fontos a krém állaga, hogy jól lehessen kenni a tortára, szépen simuljon, egyenletes legyen a tortán és ha kell akkor több réteget is elbírjon. Sokkal jobb minőségű vajkrémet kapunk, ha vízzel keverjük és nem tejjel vagy tejszínnel. Néhány evőkanál kukorica sziruppal lazíthatunk a krém állagán.

Ha a torta piskótája túl puha (ez főleg a faragott piskótáknál probléma), akkor nehezebb bekenni egyenletesen mindenhol a vajkrémmel, ezért ajánlatos a megtöltött tortákat berakni a fagyasztóba egy kis időre, hogy jól lehulljon és megszilárduljon a külseje mielőtt bekenjük a vajkrémmel. Ne fagyásig hagyjuk bent a fagyasztóba, csak amíg lehűl.