Bográcsgulyás

 

bográcsHozzávalók

  • 80 dkg marhaszínhús,
  • 15 dkg vöröshagyma,
  • 15 dkg zsír,
  • 1 kg burgonya,
  • fűszerek (fokhagyma, paprika, köménymag, lecsó)
  • csipetke betét.

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát zsíron megpirítjuk. Lángról levéve hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, kevés vízzel felengedjük és visszatéve kissé zsírjára sütjük. Az egyenletes kockára vágott húst beletesszük, elkeverjük, sózzuk. Fedő alatt, mérsékelt tűzön pároljuk. Ha elfőtte saját levét, kevés forró vizet öntünk rá. Párolás közben hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és az apróra vágott köményt. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk az apró kockára vágott burgonyát és addig pároljuk vele, amíg a burgonya üveges lesz. Ugyancsak ekkor adjuk hozzá a zöldpaprikát és a friss paradicsomot (vagy lecsót). Felengedjük vízzel a kívánt mennyiségre, utána sózzuk és az egészet puhára főzzük: Külön kifőzött csipetkével tálaljuk.

goulash-served-in-bread