Zebratorta

Ha egy hosszú nap után, este a kanapén ülve hirtelen eluralkodik rajtad az édesség iránti vágy, akkor ennek a sütinek bátran nekiállhatsz… 🙂
A rumos csoki és a citromos vanília tészta váltakozása teszi látványossá ezt a kifejezetten hamar elkészíthető édességet. Egy nagy bögre tejjel remek befejezése lehet egy sűrűre sikerült munkanapnak. Süssétek és szeressétek! 😉

zebratorta

Hozzávalók:

3 db tojás
13 dkg cukor
10 dkg vaj
18 dkg liszt
0,5 cs sütőpor
1 e.k vanília esszencia
1 citrom reszelt héja
1 e.k rumaroma
2 e.k kakaópor

Elkészítés:

1. Egy keverőtálba öntjük a cukrot, a tojásokat, a vajat. Robotgép segítségével alaposan elkeverjük. Majd hozzáadjuk és kikeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Ekkor a meglévő tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyikhez hozzáadjuk a reszelt citrom héjat és a vanília esszenciát, a másikhoz a rumaromát és a kakaóport.
2. Egy 26 cm-es piteformát kivajazunk és lisztezünk, majd felváltva belekanalazzuk a tésztákat, úgy hogy 1 evőkanállal a kakaós tésztából teszünk, majd rá a vaníliás tésztából kanalazunk egyet, egészen addig, amíg el nem fogy mindkét tészta.
3. 190 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Langyosan egy hideg pohár tejjel a legeslegjobb!

Jó étvágyat! 🙂

 

Szerző: Harcos Csilla
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Harcos Csilla receptjei
Saját weboldala: hhttp://etkek-vetkek.blogspot.hu