Tipp nagy méretű torták sütésére

big cakes show main2Ha nagy méretű tortát sütünk, sokszor a széle már régen megsült, a közepe meg még mindig nyers. Ezt úgy lehet kiküszöbölni, hogy egy sütő tűt a tortaforma közepébe állítunk a tűjével felfele, és a zsírpapír alatt átszúrjuk felfelé, és a tésztát erre öntjük rá. A tű felmelegszik annyira a sütőben, hogy pont elég ahhoz, hogy a torta közepét is megsüsse. Ha igazi nagy tortát csinálunk 45-50 cm, akkor lehet bele tenni több tűt is elszórva. Jól be kell vajazni hogy könnyen kijöjjön, amikor kiborítjuk a tortát.

Ha a sütőnk nem sütne jól, és egyenletesen akkor, a következő trükkel ezt kivédhetjük:

A tepsit körbevonjuk 2 hosszában öv szélességűre hajtogatott és biztosítótűvel összetűzött, benedvesített konyharuhával és így ezzel együtt tesszük be a sülni. A konyharuhát amit a tortasütő oldalára tekerünk körbe nedvesen, hosszában ketté vágjuk, így igaz vékonyabb lesz az “öv”, de a torta sokkal szebben sült. Erre a célra öreg elhasználódott konyharuha nagyon jól megfelel.  Így a két konyharuhából 4 db lett, ami azt jelenti hogy a következő formát is körbe tudjuk tekerni amíg a másik sül, így időt lehet vele megspórolni.

100%-os eredménnyel egyenletes tortát kapunk ezzel a technikával. A konyharuha nem ég meg, csak megszárad a sülés közben a tepsi oldalán.