A tökéletes linzer

Régi családi sütirecept. Ebben a kategóriában, ennél finomabbat még soha nem ettem és ezt nem csak én mondom, hanem azok is, akik kóstoltak belőle. 🙂 Már akkor is puha, amikor kivesszük a sütőből, de a lekvárral töltés után igazán mennyeien omlós lesz. Ennél a receptnél a fémdobozra se lesz szükséged, mert nincs minek visszapuhulnia… 🙂 … az, hogy a cím jogos-e, süssétek meg és döntsétek el Ti! 😉

linzer

Hozzávalók:
60 dkg liszt
30 dkg hideg vaj
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja és leve
2 tojás sárgája
1 csipet só
+25 dkg lekvár tetszőleges ízben, porcukor a szóráshoz

Elkészítése:
1. Egy keverőtálba mérjük a lisztet, a cukrot és a (hideg!) vajat elmorzsoljuk benne. Utána belereszeljük egy citrom héját és hozzáadjuk a levét is, aztán a tojás sárgáját és a csipet sót is. Gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle, majd legalább fél órára betesszük a hűtőbe!
2. Lisztezett munkafelületen fél cm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges kiszúrókkal formákat vágunk, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsire rakunk és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütünk. Figyeljünk nagyon a sütési időre, ne barnuljon meg a széle.
3. Hagyjuk kihűlni a tésztát és csak azután töltsük meg a lekvárral. Én most málna-szeder ízt használtam. Tálalás előtt szitáljuk meg egy kevés porcukorral.

+ 1 tipp: Mindenképpen vajjal készítsük el (ne margarinnal), szerintem ez biztosítja a süti igazi puhaságát.

 

Szerző: Harcos Csilla
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Harcos Csilla receptjei
Saját weboldala: hhttp://etkek-vetkek.blogspot.hu