Fehér csokis-mandarinos hókifli

A téli világ egyik elmaradhatatlan része számomra mindig is a hókifli volt. Idén a klasszikus ízekkel szembemenve, ebbe a hókiflibe bizony sok fehér csoki és reszelt mandarinhéj került. Többet nem is fűznék hozzá, csak annyit, hogy a gyermekem 10/10 pontot adott rá. Szerintem próbáljátok ki bátran! 🙂

hokifli

Hozzávalók:
40 dkg liszt
10 dkg őrölt mandula
75 dkg porcukor
25 dkg hideg vaj
15 dkg fehér csoki
1 rúd vanília kikapart magjai
2 nagyobb mandarin reszelt héja

+a forgatáshoz: 5 dkg porcukor

Elkészítése:
1. A fehércsokit gőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük a vanília kikapart magjait, majd félretesszük egy kicsit hűlni.
2. A lisztet, a mandulát, a porcukrot összeforgatjuk, majd belereszeljük a mandarinok héját. A hideg vajat belemorzsoljuk és hozzáadjuk az olvasztott fehér csokit. Alaposan összegyúrjuk és fél órára folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe pihenni.
3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztából kisebb diónyi gombócokat kiveszünk és a tenyerünkkel hengert formázunk, majd kiflivé hajtjuk. 10-12 perc alatt készre sütjük. Ne hagyjuk, hogy megbarnuljon a széle, mert akkor bekeményedik. Amikor kivesszük a sütőből még elég képlékeny, ezért óvatosan, de még forrón meghempergetjük a porcukorban.

Jó étvágyat! 🙂

 

Szerző: Harcos Csilla
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Harcos Csilla receptjei
Saját weboldala: hhttp://etkek-vetkek.blogspot.hu