Búvár, polip, netán teafilter…? :)

Vélhetően sok kisgyermekes szülő számára ismerős az érzés, amely minden év farsangi, báli szezonjában az emberbe nyilall: „Minek öltözzön gyerkőcöm az idei farsangon???”

NYERJÉTEK MEG GYERMEKED JELMEZÉVEL A 20 TELETÁL BÖGRE EGYIKÉT. TOVÁBB >>

Évről évre fejtörést okoz, mi lenne a legjobb – ne legyen se túl bonyolult, se túl költséges, de túl szimpla, sablonos se. És lássuk be, egy bizonyos kor felett, már akár ciki is lehet egy egy jelmez, így ez is fontos szemponttá válik. Ezért szeretnénk hát néhány ötletes, humoros, finoman kreatív, házilag elkészíthető jelmezötlettel szolgálni Nektek. Bízunk benne, még nem késtünk le az idei farsangotokról, ám ha mégis, akkor is feltétlenül mentsd le az ötleteket, jövőre is jól jöhetnek.

barika

Barika

A fülekhez: fekete és fehér filc
A bundájához: jó sok vattapamacs, fekete pulcsi és fekete harisnya
és persze ragasztó

Polip

Polip

Ezt a jelmezt kifejezetten kicsi gyerekeknek ajánljuk, akik még nem tudnak járni, vagy éppen csak megkezdték a járást, és még szívesebben ücsörögnek a földön.

Amire szükség lesz:
• 3 pár felnőtt színes zokni, vagy lábszárvédő, esetleg harisnya
• 1 db gyermekharisnya
• színes gombok (elhagyható)
• tű, cérna
• vatta
• 1,5 cm széles gumi (a gyermek derekának megfelelő méret)
• kevés fehér anyag

Elkészítés: A zoknikat/harisnyákat/lábszárvédőket egyforma hosszúságúra vágjuk, és az egyik végét úgy varrjuk el, hogy háromszög alakú legyen (összesen 6 darabnak kell lenni). Az így kialakult „karokra” tetszés szerint varrhatunk gombokat, melyek még vidámabbá teszik a jelmezt. Amikor már kellően feldíszítettük, tömjük ki kellőmennyiségű vattával, majd elvarrásként varrjuk a gumira a „karokat”. A gumit előzetesen a gyermek derekának megfelelő méretűre összevarrjuk. A felvarrásnál figyeljünk oda, hogy a polip 7. és 8. lábai, maguk a gyermekünk lábai lesznek, ennek megfelelően, amikor körbe a gumira próbáljuk a karokat, egyik oldalon hagyjunk ki 2 „karnyi” helyet! Ezután már csak a fej van hátra. Ezt is egy színes harisnyából készítjük, melynek lábait levágjuk, de nem varrjuk össze. A feneke részre két nagy szemet készítünk fehér anyagból és fekete gombból. a fehér anyagból kört vágunk, majd a gombot a közepére helyezve felvarrjuk a harisnyára.

cápa

Cápa

Szürke melegítő felső, fekete filc a szemeknek, fehér filc a fogaknak, ragasztó

szarvas

Rénszarvas

Sötétbarna melegítő alsó-felső, világosbarna kesztyű, sok vatta a kitöméshez

búvár

Búvár

Fekete ruha, amolyan tapadós, szűk, búvárszemüveg, műanyag (ásványvizes) palackok, festék, hajlékony gumicső és cumi

tükörtojás

Tükörtojás

Amire szükség lesz:
• sárga, műanyag tál
• fehér hungarocell lap, vagy polifoam

Igen egyszerű jelmez, és egy nap alatt elkészíthető. Ha megvannak az alapanyagok, akkor pikk-pakk elkészül. A fehér hungarocellből vágjatok ki egy tükörtojás formájának megfelelő formát. A széleit szépen kerekítsétek le. A sárga tálat ragasszátok fel a fehér felületre, de ne pont a közepére, hanem kicsit eltolva. Innen már csak az a feladat, hogy a gyermek ruhájához rögzítsük. A polifoam ebből a szempontból lényegesen egyszerűbb, hiszen néhány öltéssel a fekete ruhájához varrható, a hungarocellt inkább ragasztani érdemes. Ha lehet, ragasszatok a hátuljára egy nagyobb papírlapot, amelyet már odaölthetsz a ruhájához.

teafilter

Teafilter

Ehhez a jelmezhez varrjatok össze két egyforma fehér párnahuzatot, az egyik oldalánál úgy, hogy a gyermek feje átférjen az összeöltött részek között. A párnahuzatokat nagyjából a negyedéig töltsétek meg például száraz levelekkel! Végül egy teásdoboz egyik oldalát vágjátok ki, s egy vastagabb madzaggal rögzítsétek a jelmez nyakához!

csiga

Csiga

Itt egy kötött sapka látható, de hagyományos hajpántból is kialakíthatók a kis szarvak, azaz szemek

muffin

Muffin

Rózsaszín kartonpapír, fehér párnahuzat, színes pöttyök kartonból, vagy textilből

szolofurt

Szőlőfürt

Egyszerűen szőlővé varázsolhatjuk gyermekünket, s még költenünk sem kell rá túl sokat. Vegyünk legalább 20 lufit, tetszés szerinti színben. Lehet akár lila vagy zöld, vagy épp akár vegyesen. Fújuk fel úgy őket, hogy kb. a fele nagyobb méretű legyen, a másik fele közepes illetve kisebb. Adjunk a gyermekre egy barna, szürke, vagy fekete tréningruhát, és a lufikat egyesével kötögessük fel rá úgy, hogy nyaktól lefelé haladva a nagyobbakkal kezdjük, és a láb felé haladva a kisebbeket használjuk. Így lesz szép fürt formája a szőlőnek. A fejére húzzunk egy zöld sapkát, de ha egy szép, zöld koronát készítünk neki, az is jól mutat a szőlő száraként.

Csirke

Lábak – gumikesztyűk és vatta,
Test – fehér boa
Fej – fehér sapka, piros filc, vatta

További tippek