Meggypudingos csigák

Ezt a receptet sűrűn készítem, hiszen nagyon sokféleképp variálható, és isteni finom! Másnap is puha, szaftos a puding miatt, kívül pedig csodaszép aranybarna, pont ahogy szeretjük!

Hozzávalók:
1000g liszt
3dl tej
250g hideg vaj
1tk vanília kivonat
250g kristálycukor
50g élesztő
4db tojás
1 csomag puncs pudingpor
300g meggy
4dl tej
100g kristálycukor

Processed with VSCO with hb2 preset

Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg a mikróban, egy evőkanál cukor hozzáadásával. Majd morzsold bele az élesztőt.
A lisztet egy tálban morzsold össze a hideg vajjal, és add hozzá a felfutott tejet az élesztővel. Itt add hozzá a vanília kivonatot és három tojást a tésztához. Dagaszd meg, és hagy állni legalább egy óráig.
Közben a 4 dl tejet tedd fel a 100 g cukorral, és a meggyel egy lábasban, hogy melegedjen. Folyamatosan kavargasd, nehogy odakapjon, majd amikor forró, keverd hozzá a csomag pudingport, és 3-4 perc alatt fűzd sűrű krémmé. Hagyd teljesen kihűlni.
A tészta ha megkelt, akkor vágd 15 egyforma darabra, és kezd el nyújtani kb 10-12 cm szélesre, és 40-50 cm hosszúra. Mikor kinyújtottad kend meg a pudinggal, és tekerd fel. Az utolsó hajtás előtt kend meg a szélét tojássárgájával, majd csiga formára tekerd össze, és már mehet is a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Nyilván ezt mindegyikkel meg kell csinálni, majd a tetején én cukros tojással megkentem, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem őket 15-20 perc alatt.

 

Szerző: Görbe Pál
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Görbe Pál receptjei
Saját weboldala: http://serpenyovirtuoz.hu/