ALAKBARÁT CSIRKÉS-BROKKOLIS WRAP

Street food étel egészségesen, diétásan.

Csirke, brokkoli és teljes kiőrlésű lisztből készült tortilla lap teszi alacsony kalóritartalmúvá és egészségessé ezt az egyszerű street food ételt. A lime-os joghurtos öntet pedig meglepően jól passzol a roppanósra főzött brokkolihoz. Ki mondta, hogy a diétás ételek unalmasak? Próbáld ki ezt!

wrap

Hozzávalók (4 adag)
4 db torilla lap (teljes kiőrlésű lisztből vagy kukoricalisztből)
Ha nagyon kevés időd van, akkor megteszi a bolti, készen kapható lap is, de érdemes kipróbálnod a házi készítésű tortillámat is.
1 kisebb fej brokkoli

a sült csirkéhez:
200 g csirkemell filé
sült csirke fűszerkeverék
olívaolaj

az öntethez:
1 pohár natúr joghurt
½ citrom vagy lime leve

őrölt fekete bors

Elkészítés:
1. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk és befűszerezzük. Olívaolajon megsütjük, majd kivesszük és a serpenyőt félretesszük, mert ebben fogjuk megsütni a tortilla lapokat is.
2. A brokkolit a hús méretével körülbelül azonos nagyságú rózsákra szedjük. Sós vízben roppanósra főzzük, majd kivesszük és lecsepegtetjük.
3. A tortilla lapok mindkét oldalát ropogósra sütjük a serpenyőben. Nagyon rövid idő alatt elkészülnek, vigyázzunk arra, hogy ne süssük túl, mert akkor megkeményedik és feltekerésnél el is törhet.

A lapokat kivesszük a serpenyőből, és megkenjük a joghurtos öntettel. Ráhelyezzük a megsütött csirkét és a brokkolit. A tortilla lapra mindig egyenletesen helyezzük rá a hozzávalókat, de úgy, hogy egy kiválasztott részbe kevesebbet tegyünk. Ez lesz az alja, melyet felhajtunk és a két oldalát ráhajtva hengert formázunk belőle. Fogpiszkálóval átszúrjuk, hogy úgy maradjon, és máris fogyaszthatjuk a diétás wrapunkat.

 

Szerző: Földi Rita
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Földi Rita receptjei
Saját weboldala: http://www.lifeandtrend.hu