Epres-túrós cupcake
Ez a túrós epres varázslat magyar köntösben méltó desszertje lehet a március 15.-ei ebédnek. Piros-fehér-zöld. Eper-tejszínes túrókrém-barna piskóta (zöld kapszliban). 😉 Látványos és nagyon finom sütemény, ajánlom szeretettel! 🙂
Hozzávalók a tésztához:
3 db tojás
13 dkg cukor
1 dl olaj
0,5 dl tej
18 dkg liszt
0,5 cs sütőpor
2 dkg natúr kakaópor
Hozzávalók a krémhez:
25 dkg túró
2 dl tejszín
5 dkg porcukor
1 cs expressz zselatin
+ 15 dkg eper a tetejére
Elkészítése:
1. Egy keverőtálba öntjük a cukrot, a tojásokat és az olajat. Robotgép segítségével alaposan elkeverjük. Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót, végül pedig a tejet.
2. Muffin kapszlikba kb. 1 ek tésztát kanalazunk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük és félretesszük hűlni.
3. Amíg sül a tészta, kikeverjük a krémet. Ehhez a tejszínt robotgéppel minimálisan felverjük, majd hozzáöntjük az expressz zselatint és kemény krémmé verjük. Ha kész, hozzáadjuk az előtte alaposan áttört túrót és a porcukrot. Jól összeforgatjuk, majd 30 percre betesszük a hűtőbe.
4. A krémet egy habnyomózsákba töltjük és a hideg tészta tetejére körkörös mozdulatokkal halmozzuk. A tetejébe nyomkodunk a kockázott eperből tetszőleges mennyiséget.
Szerző: Harcos Csilla
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Harcos Csilla receptjei
Saját weboldala: hhttp://etkek-vetkek.blogspot.hu