Baconbe göngyölt avokádó

Szeretnél valami különleges és gyorsan elkészíthető előételt, ami teljesen leveszi a vendégeket a lábáról? Íme egy könnyű, mégis laktató finomság!

bacon-wrapped-avocado

 

 

Hozzávalók 2 személyre

1 csomag bacon

1 nem túl érett avokádó

1-2 evőkanál barna cukor

fél-egy teáskanál őrölt chili (elhagyható)

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 200- 220°Celsius-fokra, közben hámozd meg az avokádot és vágd 1,5-2 centis csíkokra. Egy kis tálkában keverd össze a barna cukrot és az őrölt chilit.

Az avokádócsíkokat tekerd körbe baconnel, majd forgasd meg a cukros keverékben (vagy a cukorban), és sorakoztasd az alufóliával kibélelt tepsire.

Süssük 10-15 percig 180-as hőfokon, ám ne felejstd el időnként megforgatni az avokádót, hogy a bacon mind a két oldala szépen megpiruljon.