Mézes-diós sült alma
Elképzelni sem lehet jobb desszertet a téli zimankós napokra, mint a sült almát. Ez az ízletes csemege nagyon egyszerűen elkészíthető, nem beszélve arról, hogy közben milyen mennyi illatok terjengenek a levegőben. Nem fogsz benne csalódni!
Hozzávalók
6 nagy meghámozott, felezett kimagozott alma
10 dkg durvára vágott dió
2-3 evőkanál mazsola
6 evőkanál méz
1 teáskanál fahéj
rum
Elkészítés
Fél óra alatt elkészíthető. Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Az almák felső negyedét vágjuk le és a belső részét kiskanállal vagy karalábévájóval vájjuk ki, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Keverjük össze a diót, a mazsolát, a mézet, a rumot és a fahéjat. A masszát kanalazzuk az almák közepére. Süssük 25-30 percig, amíg nem kezdenek el fonnyadni.