Immunerősítő bomba: mézes csipkebogyó
Két tökéletes, természet adta kincs egyesítése: méz és csipkebogyó. Mindkettő kiemelkedő élettani tulajdonságokkal bír, együttes használatuk a szervezetre gyakorolt jótékony hatásaikat tovább erősítik. A méz és a csipkebogyó rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok fontos vitamin van, a csipkebogyóban magas a C vitamin tartalom. Rendszeres használata erősíti a fehérvérsejteket a baktériumokkal és a vírusokkal szemben folytatott harcban.
Hozzávalók
kb. 50 szem kemény csipkebogyó (kizárólag kemény csipkebogyó jó hozzá)
1 dc termelői akácméz
Elkészítés
A csipkebogyókat éles késsel vágjuk ketté, majd kaparjuk ki a magjait. Mossuk át kétszer hideg vízben, majd terítsük szét, s hagyjuk teljesen megszáradni.
Adagoljuk tetszőleges méretű, tiszta üvegekbe, s öntsük rá az akácmézet. Tegyük hűvös helyre.
A mézben kioldódnak a csipkebogyó csodás hatóanyagai és aromái. Önmagában vagy teába is fogyasztható, emellett ételízesítőként is kiváló, de 1 teáskanál Csipkebogyós mézet tetszőleges folyadékban is elkeverhetünk.